П`ятниця, 03.05.2024, 21:02
Вітаю Вас Гість | RSS

Сайт Ленковецької загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів

Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 54
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу

Головна » 2017 » Липень » 26 » Паломницька подорож до Києво-Печерської лаври
19:01
Паломницька подорож до Києво-Печерської лаври

Київ – це не лише наша столиця, а й духовний центр і мальовничий куточок України багатий пам’ятками архітектури й культовими спорудами. Багато туристів і паломників щоденно прибуває сюди, щоб помилуватись шедеврами архітектури та природи. Ось і нам випала унікальна нагода здійснити паломництво до Києво-Печерської лаври. Організатором поїздки стала Катерина Іванівна Рубановська, меценатом Іван Іванович Вичавка – директор товариства «Поділля+».

Вражень від поїздки дуже багато. Нам вдалось своїми очима побачити один із перших монастирів Русі, який був заснований монахом Антонієм та його учнем Феодосієм. Ми побачили з якою великою любов’ю і турботою зберігається святиня. Паломницька подорож була дуже насичена цікавою та пізнавальної інформацією, наповнена незабутніми враженнями.

Найголовніше, кожний паломник приклонився до святих нетлінних мощів Божих угодників, помолився Господу Богу, Пресвятій Богородиці та всім святим за своїх близьких і про себе.

Дуже цікавою була екскурсія по Лаврі та Києву за сприяння Паломницького Центру Української Православної Церкви. Незабутні враження в школярів Ленковецької та Старобейзимської шкіл залишила екскурсія в печерську галерею. Тут ми розглядали зразки Трипільської культури, тримали в руках старовинні керамічні вироби, а також складали пазли «Дивосвіт Трипілля».

Також учасники подорожі мали змогу написати листи дітям Японії, в яких бажали миру всім жителям нашої планети.

Діти багато всього побачили та дізналися нового. Історія міста Києва, його пам’ятні місця: Хрещатик, Золоті ворота, Андріївський спуск, Софія Київська, Європейська площа, Алея Героїв Небесної – це далеко не повний список всього, що ми побачили.

Нас вразив Свято-Покровський Голосіївський монастир. Вся його територія прикрашена красивими квітами. Ніби куточок раю ми побачили перед своїми очима. Тут ми провели ніч. В монастирі знаходиться гробниця матушки Аліпії. Вранці кожний мав змогу написати записку-звернення до неї та приклонитися їй.

Майже всі школярі вперше мали змогу скористуватися послугами метро. Прощались ми з Києвом біля фонтанів.

Висловлюємо велику вдячність Катерині Іванівні Рубановській, Івану Івановичу Вичавці та всім, хто нас радушно приймав.

Переглядів: 1007 | Додав: SOS | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
«  Липень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31