Понеділок, 06.05.2024, 16:13
Вітаю Вас Гість | RSS

Сайт Ленковецької загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів

Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 54
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу

Головна » 2016 » Квітень » 19 » Семінар заступників директорів з виховної роботи
19:30
Семінар заступників директорів з виховної роботи

19 квітня на базі Ленковецької  ЗОШ  І-ІІІ ступенів відбувся семінар заступників директорів з виховної роботи "Формування національно-патріотичних почуттів учнів в умовах сучасного навчального закладу", метою якого було патріотичне виховання підростаючого покоління, визнання духовної єдності населення усіх регіонів України, формування національної свідомості та любові до рідної землі, держави, родини, народу. Аби ознайомитись з досвідом в даному напрацюванні місцевих педагогів, до навчального закладу завітали освітяни з багатьох шкіл району на чолі з методистом управління  освіти, молоді та спорту Шепетівської РДА Ларисою Володимирівною Омельчук. В холі гостей зустріла директор закладу Безкоровайна Галина Григорівна, яка провела екскурсію по школі та розповіла про роботу шкільного музею Героя Радянського Союзу І.М.Поліщука.

Згодом в мультимедійному кабінеті в ході теоретичної частини Лариса Володимирівна ознайомила присутніх педагогів зі станом та подальшим удосконаленням національно-патріотичним вихованням дітей та учнівської молоді в навчальних закладах району. Зокрема, Лариса Володимирівна наголосила на тому, що національне виховання в школі - це набуття учнями соціального досвіду, готовності до виконання громадянських і конституційних обов’язків, успадкування духовних надбань українського народу. Таке виховання включає в себе розвиток любові до Батьківщини, патріотичної самосвідомості й гідності, інтерес до міжнародного спілкування, прагнення праці на благо країни та її народу.

Про формування ціннісних ставлень особистості з почуттям національної гордості говорила Галина Григорівна. Для цього важливою умовою є забезпечення засвоєння знань з історії українського народу, народних та родинних традицій, обрядів, звичаїв, народного мистецтва.

Заступник  директора з виховної роботи Сташевська Наталія Сергіївна у ході свого виступу рекомендувала приділяти активну увагу педагогізації батьків, зокрема використовувати активні методи: тренінги, дискусії, дебати, аналіз виховних ситуацій, які сприяють усвідомленню батьками ролі сім’ї у вихованні дітей, формуванні патріотичних почуттів та готовності служити своїми знаннями й працею Україні. Наталія Сергіївна презентувала досвід роботи навчального закладу з національно-патріотичного виховання. В школі були проведені акції «Зігрій солдата», «Лист солдату», уроки мужності: «Дитинство, обпалене війною», тиждень української мови та писемності, цікаво, змістовно проходять Шевченківські дні, заходи щодо відзначення Дня Прапора та Дня Незалежності, свята квітів та врожаю та ін.

Учасники семінару  відвідати виховні заходи класних керівників Євтушок Н.В. та Наумець Л.Г. (драматична вистава «На лісовій галявині»), Криворчук Ю.М. (засідання літературної студії «Шевченко і Поділля»).

Також присутні мали змогу насолодитися грою дитячого духового оркестру (кер Лінник В.В.) та піснями у виконанні учнів школи(кер. Сташевська Н.С.) під час відвідування Свята української пісні.

Безперечно, національно-патріотичне виховання учнів у сучасному виховному процесі має надзвичайно важливе значення. Тому, організовуючи урочну та позаурочну діяльність з національно-патріотичного виховання, вкотре переконалися, що педагоги школи вчать дітей жити, вчитися та працювати для народу, його щастя та добробуту.

 

 

 

 

Переглядів: 571 | Додав: stashev | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
«  Квітень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930